"Mot høyere bevissthet" Kurs i Norge

Vi har tatt et stort steg videre nå og tiden hvor vi brukte all vårt tid på å rydde og prosessere fortiden, er et tilbakelagt stadium for mange av oss, vi orker ikke mer, vi vil videre for å gjenoppdage det vi glemte for å kunne komme hit og oppleve dette jordelivet igjen, være tilstede akkurat her og akkurat nå når nye dører åpner seg. 

Det innebærer ikke at vi kan putte alle erfaringene våre i bokser og gjemme dem på et mørkt sted, det betyr ikke at vi kan late som om vi har gjort oss ferdig med fortiden, men det innebærer at vi får god drahjelp nå når vi skal løsne de siste trossene som forbinder oss med den trygge havnen vi trengte mens vi våknet og få fremdrift så vi kommer oss ut i åpent farvann igjen. 

Det høres så enkelt ut, dette at den vanskelige overgangen er over, men min erfaring er at det å ta i bruke en høyere bevissthet, kan være utfordrende, nettopp fordi vi blir litt usikre når tauene løsner, for vil jeg klare det, er jeg sterk nok, kan jeg nok, er jeg egentlig rede til å stå på egne ben, hvem blir jeg nå og ikke minst; Hvor er det jeg skal?

I kjølvannet av alle disse spørsmålene dukker det opp en indre konflikt mellom tro og tvil, mellom tomhet og kaos, for er det virkelig mulig å legge ut på denne reisen eller er det bare en umulig drøm jeg har, er det noe galt med meg, kommer jeg til å mislykkes, er dette det rene vanvidd, bør jeg klamre meg fast og be noen om å stramme knuten igjen så jeg kan holde fast litt lenger?

Det er utfordrende dette, å gå først i rekkene, være stifinner og operere uten kart og kompass slik vi er vant til. Men vi har alt vi trenger for å gjennomføre dette som klinger som en stille bønn i vårt eget indre, eller som noen ganger dukker opp som et øredøvende brøl; Jeg lengter hjem og kan ikke stanse før jeg finner frem. 

På dette kurset skal vi gå nærmere inn i dette punktet hvor flere dimensjoner av oss, møtes og trekker i tauene, den ene som er modig og tror at alt er mulig, den andre som er redd, som tviler og holder fast ved det som var. Vi skal møtes sammen, for akkurat i dette øyeblikket hvor så mange av oss står litt alene i oppgaven som synes å være så alt for stor, kan vi kjenne lettelse, rett og slett ved å innse at vi ikke er alene, men at vi er mange som står sammen, som en manngard for å tråkke nye stier. Ikke etter hverandre lenger, men side om side. 

Jeg påstår at det er enkelt og nekter å gi meg på det, det handler bare om å ta i bruk en høyere bevissthet og det skal vi oppdage på dette kurset, vi skal rett og slett gå inn i det magiske øyeblikket hvor vi ser at det umulige er mulig og ta med oss den erfaringen videre, for har vi kjent følelsen en gang, kan vi når som helst hente den frem igjen. 

 

"Vendepunktet" Kurs i Italia

Mange spør om det vil bli kurs i Italia igjen og det er planen, her vil vi være sammen i flere dager og jeg har derfor valgt å kalle dette konseptet "Vendepunktet" fordi jeg tror vi er i stand til å skifte kurs på bare noen dager. Det eneste vi trenger er noen å samhandle med, gode verktøy, god vilje og ikke minst, omgivelser som gjør det enkelt og nyte av jordelivets goder. 

Innholdet vil være i retning av det som er skissert i kurset "Mot høyere bevissthet", men her vil vi få mulighet til å gå dypere, nettopp fordi vi har en viktig faktor som heter "god tid". At svært mange velger å komme tilbake hit, igjen og igjen, forteller meg at dette er et kurs som gjør godt for både kropp og sjel og ikke minst som en arena for å knytte vakre vennskap som varer lenge etter at dørene her nede er lukket. 

Dere som har arbeidet med meg før, vet at jeg foretrekker dynamiske prosesser, altså at veien blir til mens vi går. Spesielt er det slik på disse kursene, men jeg kommer tilbake med mer utfyllende informasjon når tid og sted er bestemt.

Her er det et minimumsantall på 12 deltagere, fordi dette er et nødvendig utgangspunkt for å etablere en god gruppe-dynamikk.  


"Klar tale eller knute på tråden" Kurs i Frankrike

Så har jeg tenkt å holde et kurs i Frankrike denne våren. Jeg har valgt å kalle det "Klar tale, eller knute på tråden" fordi dette er et konsept ment for de av oss som har et lederansvar, det være seg privat eller profesjonelt.

Vi lever i en tid hvor vi stadig blir trent på å sortere informasjon og den gamle metoden med å pugge utenat og bli verdsatt i forhold til hvor mye vi klarer å huske, er avlegs. Det samme gjelder for dialogen mellom oss, vi sorterer fort ut det som har verdi og det som ikke berører oss i det hele tatt. Dette gjør at mange av de vante metodene som ligger til grunn for våre kommunikasjon ikke fungerer så godt lenger, for eksempel blir lange forklaringer gjennomskuet som bort-forklaringer og forsvar og angrep fungerer dårlig når ingen underkaster seg.

Vi kjenner alle til begrepet "Den vanskelige samtalen", den vi gruer oss for og som vi i næringslivet har gått på kurs for å mestre. Vi har altså anerkjent at det finnes vanskelige samtaler, men kanskje det ikke er slik lenger. Min erfaring er at ordet vanskelig har lett for å bli satt foran som en betegnelse på at samtalen vil innebærer nærkontakt med egne og andres følelser.

Det sies at i møte mellom mennesker, teller orden vi bruker ca 15%, det samme gjelder kropp-språket vårt. Vi hører altså hva andre sier og vi kan til dels avsløre hvordan de har det, gjennom å tolke kroppens reaksjoner, men 70% av overføringen mellom mennesker foregår gjennom følelser. Og nettopp derfor oppstår det så lett konflikter mellom oss, for hvem skal bære differansen mellom løgnen og sannheten, mellom de velvalgte ordene, kroppsholdningene og de egentlige følelsene?

 

"Under Nordstjernen" Retreat i Alta

Dette er noe som foreløpig er på planleggings-stadiet, men både sted og dato er allerede på plass. Jeg drømmer om at vi skal samles og være i nærkontakt med urkreftene i oss på steder hvor vi får drahjelp til å kjenne oss levende og i kontakt med Moder Jord, mens vi feirer Fader Sol og dens astronomiske kraft. 

Her vil det bli leirbål og tromming, sang og meditasjoner, innblikk i hvordan mat påvirker oss spirituelt og hvordan yoga kan skape flyt i energiene våre. Vi skal være i naturen, oppsøke kraftfulle steder, delta i seremonier og innvielser, få gjenfortalt gamle sagn og fakta, formidlet av gode historiefortellere også skal vi lære å joike om vi vil.

Her vil mange av de mest anerkjente ressursene i dette området, de med helt spesielle evner, erfaringer, kunnskap og historier være sammen med oss for å dele.  

Alt dette i lyset fra Nordstjernen, men vi skal sove under tak og dette er hvor vi skal være; 

https://www.vikingsillju.no/