Carabinieri og en kopp kaffe

Stadig blir jeg stoppet av politiet her i byen hvor jeg bor. Det handler om at vi har 5 ulike varianter dem og at jeg kjører en morsom bil. I løpet av mine tre år her nede har jeg et statistikk på å bli stoppet 9 av 10 ganger, uansett hvilken farge politiet har (grønn, hvit, blå, grå, sort) eller i hvilket ærend de er ute og kontrollerer. Jeg har sluppet unna hver eneste gang, for det er jo min bil og jeg har jo betalt forsikring, jeg kjører ikke med feil dekk og har en helt ekte hjemsteds-adresse her.

Jeg forøsker faktisk å forholde meg til de gjeldende regler, men det er fryktelig innviklet for dette landet ER byråkrati, de praktiserer det ikke bare, de videreutvikler konseptet i alle mulige retninger og for oss som bor her, er det bare å følge med for hvis ikke blir det "multa", enten det er fordi søppelet er sortert feil eller parkeringsreglene er endret over natten. Men får du bot og betaler med en gang, får du 50% rabatt, så det er jo en viss rettferdighet også :-)

Men tilbake til politiet. I dag skulle jeg ut til nabobyen her og så at det sorte politiet hadde kontroll underveis og statistikken tilsier jo at jeg blir stoppet så ingen overraskelse der altså, når mannen i full uniform, høye støvler, skuddsikker vest og pistol, veivet med et rødt skilt idet jeg nærmet meg. Så er det ned med ruten og en brysk stemme beordrer meg å avlevere sertifikat og vognkort, mens han gikk en runde rundt bilen, sjekket dekk og forsikringsbeviset som alltid skal ligge synlig i vinduet. 

Han snakket videre og siden jeg ikke er utstyrt med ekstra språkører, snakker jeg fotsatt ikke italiensk og ba om å få informasjonen på engelsk. Han slo raskt om og stilte de betimelige spørsmålene; Bor du fast her, hva er din jobb, hvilken by kommer du opprinnelig fra, hvorfor bor du her, trives du og i tilfelle hvorfor trives du så godt, er du terrorist osv. 

Etterhvert ble jeg fryktelig varm så jeg gikk ut av bilen for å ta av yttejakken og da kom pistolmann nr to også gående imot oss og med et stort smil kunne han formidle at alt var i sin skjønneste orden. Så spurte de om jeg hadde bilen min innelåst og om det var lenge siden jeg vasket den..... (spindelvev på speilet, noe som kommer i løpet av bare noen timer, her ved sjøen hvor jeg står parkert).

Jeg svarte så godt jeg kunne og så spurte de om jeg var på Facebook og om det i så fall var greit å holde kontakten med meg der, siden de hadde et ønske om å bli bedre kjent og komme innom på en kaffe en av de nærmeste dagene.....

Så her sitter jeg altså og ser for meg det forestående besøket av mennene i full mundur, inklusive maskingevær, godt plassert på den lille balkongen min mens de drikker kaffe av små rosa kopper med blomster på :-)